Liverpools obesegrade 12-match i Premier League slutar på sydkusten; Liverpool missade chansen att utöka sin ledning på toppen av Premier League när Danny Ings fantastiska strejk såg Southampton slå mästarna 1-0 på Monday Night Football.

 

Nederlaget innebär att Liverpool, vars fotbollströjor har avslutat 12-matchsegrar nu kan omges av både Manchester United och Manchester City högst upp på Premier League-tabellen om båda lagen vinner sina matcher i handen. United reser till den regerande mästaren den 19 januari i vad som alltid är en bitter rivalitet.

 

Den tidigare Reds-anfallaren Ings med Southampton fotbollströjor kom tillbaka för att hemsöka sin gamla klubb med en utsökt, otrevlig lobbed finish inom två minuter på St Mary's som fördömde Liverpool till deras andra nederlag för säsongen och avslutade mästarnas 12-match obesegrade körning.

 

På tal efter matchen jämförde en frustrerad Klopp sitt lags straffrekord med Manchester United, som vann sin tidigare match efter att ha gjort mål från en kontroversiell spot-kick.

 

Det fanns mer än ett fåtal Liverpool-fans med Liverpool fotbollströjor som kände sig med rätta förvirrade över att det varken tilldelades ett straff för Jack Stephens blatanta handboll eller vad som såg ut att vara en tydlig foul på Sadio Mane.

 

I själva verket kan vi till och med nämna Stephens som undviker en bokning av vad som såg ut som en chokehold på Mohamed Salah, så det är inte konstigt att Liverpool-fans kände sig hårt gjort över hela linjen.