Atletico Madrid sträckte sin fördel på toppen av La Liga till fyra poäng med en 2-0-seger mot Sevilla. Det var ett första nederlag på tio matcher i alla tävlingar för Sevilla, som är sjätte i tabellen.

 

Atletico fick en perfekt start när Angel Correa med Fotbollströjor fick ett pass från att återvända till högerback Kieran Trippier och överraskade Sevilla med ett skott som studsade in från den nära stolpen för att ge dem ledningen i 17: e minuten.

 

Mittfältaren Saul Niguez med Atletico Madrid Saul Niguez No.8 Fotbollströjor lyckades effektivt vinna segern med en dunkande ansträngning från områdets kant på 76: e för att göra sitt första mål för säsongen

 

Atletico flyttade fyra poäng från den korsade rivalen Real Madrid och har också två matcher i handen när Diego Simeones lag utmanar om sin första ligatitel sedan 2014.

 

Simeone har vunnit La Liga, Copa del Rey, den spanska Super Cup, Europa League (x2) och UEFA Super Cup (x2) under sin tid som ansvarig för Atletico. Det råder ingen tvekan om det, den eldiga 50-åringen har förvandlat klubben från en sovande jätte till en europeisk stormakt.

 

Simeones mest kända ögonblick var La Liga-titeln 2014 - klubbens första sedan 1996 - samtidigt som han nådde fyra europeiska finaler; vann två Europa League-kronor 2012 och 2018, samtidigt som de förlorade mot Real Madrid i Champions League-avgörandena 2014 och 2016.