Mbappe sa i slutet av förra säsongen att han var öppen för idén att uppleva en ny utmaning bort från de franska mästarna. Men 20-åringen slutade stanna i den franska huvudstaden trots att han var förknippad med Real Madrid och Liverpool. PSG är i en stark position eftersom Mbappe som bär en Billiga fotbollströjor  fortfarande har två och ett halvt år kvar att köra på sitt nuvarande Parc des Princes-avtal. De kan välja att få pengar under nästa sommar men om en av hans förträdare kan stubba upp sin rapporterade prislapp på 342 miljoner £.

Enligt Le Parisien förbereder emellertid enligt Calcio Mercato nu Madrid för att göra ett världsrekordbud för den franska internationalen att belöna honom från Barcas grepp. Den franska tidningen säger att Madrid är villig att betala PSG en överföringsavgift på 441 miljoner dollar för att ta honom till Santiago Bernabeu, som, när han läggs till hans nuvarande lönepaket på 23,2 miljoner dollar, kan se hans kostnad stiga förbi en halv miljard dollar. .

PSG har satt Mbappés värde till en häpnadsväckande € 400 miljoner, som i alla verkligheter bara tre eller fyra klubbar i världen skulle överväga att försöka möta. Med korten mycket i händerna på pariserna har PSG nu beslutat att lägga fram ett erbjudande för Mbappé som skulle höja honom till samma lön som Neymar som bär en PSG tröjor och övertyga honom att stanna på Parc des Princes oavsett frestelser som kan bli dinglade hans väg.