Emery hade en hektisk sommar med Arsenal och tog med sig Nicolas Pepe, Kieran Tierney, Gabriel Martinelli och Dani Ceballos för att stärka truppen. De stänkte också pengarna på William Saliba, men han har sänts tillbaka på lån till St Etienne i Frankrike under säsongen. Tony Adams bär en Billiga fotbollströjor  tror att Dani Ceballos kan bli den viktigaste länken för att hjälpa Arsenals attackerande trio efter 2-2-dragningen med Tottenham på söndagen. 23-åringen är för närvarande på lån från Real Madrid och utsågs till en ersättning för det norra London-derbyet.

Även om Mkhitaryan bara har lämnat ett säsongslån lånar det påstås att romer kommer att tvingas göra övergången permanent om han spelar 25 gånger för Giallorossi. Mkhitaryan gjorde endast 53 spelningar i alla tävlingar för klubben och hans bortflyttning kommer att ge Arsenal mer frihet att binda sina viktigaste första lagsspelare till nya långsiktiga kontrakt under hela denna säsong.

Delph lämnade Manchester City för att gå med Everton i juli, men Arsenal var aldrig kopplat till en transferövergång för mittfältaren. Sommarsignering och Real Madrid-spelare Dani Ceballos som bär en Arsenal tröjor är redan imponerad fans hos Arsenal, men Merson insisterar på att Delph är en uppgradering av Arsenals nuvarande mittfältare. "Jag tittar på honom och undrar varför Arsenal inte undertecknade honom," sa Merson på Sky Sports.

“Han är bättre än mittfält tre som spelade mot Tottenham. Han kunde ha spelat på vänsterbacken istället för Kolasinac på söndagen. Jag är ett stort fan av Delph. Han kan spela i vissa positioner och är en utmärkt signering för Everton.”