Efter att man hittills har uppnått en seger, oavgjort och tre nederlag, kommer Real Madrid ännu inte att ta sitt steg den här säsongen - och när det gäller deras rekryt är Los Blancos sommarinvestering på 300 miljoner euro i huvudsak fortfarande att visa tecken på att andas nytt liv i laget efter en eländig 2018/19 kampanj.

Van de Beek klädd i en Billiga fotbollströjor frågades om hans framtid av Fox Sports efter Ajaxs Eredivisie-öppnare mot Vitesse på lördag och avslöjade samtal hålls mellan klubbar. "Madrid är verkligen i samtal med Ajax, men jag kan inte säga mer," sade holländaren. "Min agent kommer att ha pratat med dem. Real Madrid är en fantastisk klubb att spela för, men Ajax är fortfarande en bra klubb. Vi får se vad som händer."

Tottenham Hotspur har redan hållit samtal med representanter från Sporting om en eventuell överföring, eftersom de ser Fernandes som ett möjligt alternativ till Real Betis Giovani Lo Celso. I samma stycke sägs det att medan United har ett intresse för Fernandes, är han inte ett prioriterat mål för Old Trafford-outfit.

Efter att ha tillbringat de två senaste säsongerna på lån i Bayern München, är Real nu angelägna om att få en avkastning på de £ 63 miljoner investeringarna som de gjorde för fem år sedan efter att han imponerade vid VM 2014. Både La Repubblica och Corriere Dello Sport rapporterar att medan en försäljning på 42 miljoner euro (38 miljoner pund) är att föredra, finns det ett avtal om att Napoli ska ta Rodriguez med en Real Madrid tröjor på lån om ingen exit har avtalats i mitten av augusti.