Bayern München-försvararen Lars Lukas Mai har varit starkt kopplad till en övergång till den degraderade Bundesligasidan FC Nürnberg under sommarens övergångsfönster. 19-åringen har varit en viktig spelare för Bayern Münchens reservlinjer i Regionalliga Bayern.

Trots att han spelade två första lag under säsongen 2017/2018 under Jupp Heynckes med Billiga fotbollströjor, fick han inga första lagsminuter förra säsongen, även om han var en oanvänd ersättning på bänken vid nio tillfällen i alla tävlingar. Den 30-åriga Kroatiens internationella tros vara Niko Kovacs huvudmål utanför med Leroy Sane som kommer att missa större delen av säsongen genom skada

Ivan Perisic har inte reste som en del av Inter-truppen för att möta Valencia i en vänskapssäsong före säsongen på lördag, bland rykten som kopplar honom till en flytt till Bayern München. De tyska jättarna möter Energie Cottbus i en cuptävling och Niko Kovac säger att en spansk mittfältare är skadad medan Lucas Hernandez förblir ett tvivel

Bayern München kommer att börja sitt försvar mot DFB-Pokal utan mittfältaren Javi Martinez med en Bayern München tröjor efter att huvudtränaren Niko Kovac bekräftade att den spanska internationella är ute med en knäskada.

Bayern München avslutade sitt träningsläger i Tegernsee med en bekant middag med ett band som spelade livemusik. Nattens höjdpunkt var dock tydligt när spelare som upplevde sitt första träningsläger för föråsäsongen med Bayern var tvungna att stå upp framför klubben och sjunga lite karaoke.