Manchester United förlorade för första gången denna säsong på lördag och även om det knappast orsakas av oro, visar en närmare inspektion på deras senaste form annars. Crystal Palace tog sin första Premier League-vinst på Old Trafford med Patrick van Aanholts strejkstopp som säkrade tre poäng för Eagles.

Under solens bländande strålkastare exponerades också lagets brister, vare sig det var Scott McTominays passande räckvidd, Jesse Lingards förlåtna form eller beslutsamhet om Ole Gunnar Solskjær som bär en Billiga fotbollströjor  över en slutlig ersättning. Sedan United-spelarna återvände till pre-säsongträning den 1 juli har de opererat inom Solskjærs bubbla av evig optimism, omedveten om pessimismen utanför den. Denna positivitet poppades av Crystal Palace.

United hade hållits till oavgjort 1-1 mot Wolves och ingen klubb förtjänar att bli rasande eftersom den till synes fall-till-fall regelboken tillämpas på straffgranskningar i spel av VAR. Arten av de två sista finisherna har också varit en chock för systemet. Enligt Opta anslöt sig Patrick Van Aanholt till Thierry Henry som den enda besökarens spelare som fått en 90-minuters vinnare på Old Trafford.

Nemanja Matic som bär en Manchester United tröjor vill enligt uppgift ha showdown-samtal med Ole Gunnar Solskjær eftersom han är orolig för att bli en perifer figur hos Manchester United. Den 31-åriga mittfältaren var en favorit hos Jose Mourinho men har kämpat hårt för spelet sedan Solskjær tog över tyggen från portugisierna i december förra året.