I frånvaro av både Messi och Luis Suarez lyckades Griezmann inspirera Barcelona till en avgörande seger efter att de förlorat sin La Liga-öppnare mot Athletic Bilbao.

Barcelona hade chans efter chans i öppningen 15 minuter men befann sig bakom i ett ögonblick. Real Betis gick upp till andra änden och Nabil Fekir bär en Billiga fotbollströjor  tog upp bollen och placerade den i det nedre hörnet för att ge Verdiblancos en chockfördelning på Camp Nou.

Griezmann säkrade sin stag fyra minuter in i andra halvlek, den här gången med en ännu mer förtjusande avslutning. Barca-anfallaren fick bollen på lådans kant och krökade den in i det avlägsna hörnet för att vända den för de regerande mästarna inom några minuter.

“Jag såg Leo (Messi) göra det på träningen och jag kopierade honom. Efter ett folkomgångssamtal arbetade vi hårt den här veckan och deras mål väckte oss, ”sade Griezmann med en Barcelona tröjor om spelet.

Nabil Fekir gav gästerna ledningen i matchen på söndagen, men Barcelona slog tillbaka när Griezmann slog sitt första La Liga-mål för sin nya klubb strax före halvtid. VM-vinnaren slog sedan en lysande sekund för att skicka mästarna på väg till seger och talade om hans mål och firande efter matchen.