Arsenal har erbjudits chansen att signera Real Madrid-anfallaren Mariano Diaz för bara £ 18m i sommar när den spanska sidan ser ut att balansera böckerna. Diaz med en Billiga fotbollströjor gjorde först sin Real Madrid-debut år 2016, i Zidanes första stavningsansvar, men såldes till Lyon ett år senare för cirka £ 7m. Huruvida Arsenal kommer att göra ett bud för spelaren eller inte, ses ännu inte eftersom de har andra överföringsmål och en begränsad budget på cirka 45 miljoner kronor att spendera i sommar.

Edu, som klubben beskrev som "den sista och väldigt viktiga delen" av Arsenals omstrukturerade sticksåg, har ett överflödigt inlägg. En annan säsong i Europa League har knackat planerna för att höja laget ambitiöst, bilden och bankbalansen på bakbrännaren. Unai Emery har ett år på sitt kontrakt med ett annat år alternativ, så den här säsongen känns avgörande när det gäller hur hans ledningsmetod uppfattas.

 Arsenal är handbojorad av det faktum att de är så angelägna om att offload höginköpare vars prestationer inte motiverar stjärnstatus eftersom de är angelägna om att uppdatera med yngre, framväxande talanger. Målningen av tonåringar som Gabriel Martinelli och William Saliba som gillar Arsenal fotbollströjor mycket visar på hur konceptet att signera spelare som de hoppas kan bli bra och värdefulla innan de är oöverkomliga är ljud. Men Arsenal måste försöka hantera nuet och framtiden.

Under Wenger anställde Arsenal expertisen hos analysföretaget StatDNA för att planera sin överföringsstrategi och Lemina lyfts fram av en spelarjämförelsesmatris. Enligt Evening Standard sätter Wenger bromsarna på lopp för Lemina, trots att de fått flera rekommendationer från klubben, med hänvisning till brist på erfarenhet.