Manchester City behöll Premier League-titeln efter att ha överlevt en skrämning på sista dagen för att se Brighton 4-1 på Amex och slå Liverpool till toppen. På Brighton spelade de förväntade sig tidigt. Man City dominerade öppningsminuten i besittning, med Brighton kasta siffror tillbaka till störst straffområdet.

 

Segern för Jurgen Klopps sida blev irrelevant till titelresultatet när City vann 4-1 på Brighton & Hove Albion för att säkerställa sin andra raka ligakrona. Tio minuter senare kom nyheterna igenom att Liverpool hade tagit ledningen hemma till Wolves.Guardiolas sida fortsatte att dominera i början av andra halvleken och belönades när Mahrez krossade i ett tredje stadsmål med 27 minuter att gå.

 

City vet att de har utmanats i år, sträckte sig underbart av Liverpools uppseendeväckande framsteg. Den ansträngande poängen av poäng som samlades in av Jürgen Klopps sida skulle ha varit tillräckligt för att hävda mästerskapet i alla utom tre av de föregående 119 kampanjerna. Tiden var mot City. Det kommer vara svårt att mage för Liverpool efter en så bra kampanj, men Klopps män, slog bara en gång i Premier League den här säsongen, avslutade en poäng bakom City med 97, en rekord totalt för ett lag som kommer fram.