Liverpool tillkännagav en av de bästa Champions League-föreställningarna som någonsin sett att förstöra Barcelona 4-0 i sitt semifinal andra ben på Anfield för att nå finalen för andra året. Det tog Liverpool bara sex minuter att hitta baksidan av nätet, med Divock Origi alert i lådan för att knacka på en återhämtad ansträngning från Jordan Henderson.

 

Lionel Messi försökte svara, men hans 14: e minuts skott från insidan av området slogs bort av Alisson, och fem minuter senare sköt han bara bredvid svansänden av en hörnspark. Med Liverpool full av förtroende och Barcelona letar efter ett viktigt borta mål. Liverpool, förväntat, kom ut aggressivt, och det gjorde nästan i öppningsminuterna. Sadio Mane piskade in ett kors från vänster och letade efter Xherdan Shaqiri, och medan den schweiziska stjärnan inte kunde slå bollen in.

 

Redsna fick sitt fjärde mål på en hörnspark i den 79: e när Barça-försvararna hade sina ryggar och Liverpool slog snabbt under hörnet till Origi. Barça hade fortfarande över tio minuter för att hitta målet som skulle skicka dem igenom, men kunde inte samla några större attacker. Barça kunde inte reagera och återigen stanna kvar i Champions League-finalen.