Lionel Messi öppnade en fyrdubblad ledning över Kylian Mbappe i en 2-2 Gold Shoe race och Eibar höjde Barcelona-stjärnan till 36 LaLiga mål. Paris Saint-Germain Framåt Mbappe - Vem har ett ligaspel som fortfarande spelas. Två stora Lionel Messi kommer att hamna i två första halv minuter när Barcelona ser fram emot en ledande position i Baskien, men verkligheten är att den katalanska parten hade tur att undvika nederlag mot hungriga och bestämda Eibar-kläder.

 

Olyckligtvis, i stället för att göra det första målet, måste Barca faktiskt vara villig att slå sitt mål i 20: e minuten. Hemmalaget lyckades öppna målvakten genom en hård spark från Marc Cucurella. De av Valverde baserade sig på Leo Messis kvalitet för att skrämma Eibar, och i själva verket var argentinska författaren till en dubbel som ger honom ännu närmare Bota. Men målen för Cucurella och De Blasis balanserade poängen.

 

Golkiper Barcy spelade huvudet rakt mot fötterna till Pablo De Blasis, som kraschade med volatilitet på avstånd och bollen föll i nätet. Cillessen lyckades inte återvända. Malcolm hade ett bra tillfälle för besökarna i 62: e minuten, men missade målet. Messi har fortfarande varit bra nog att sätta Barcelona på randen för att upprepa förra säsongens La Liga och Copa del Rey-dubbel. Det kommer att ta lite argument för att motivera att ge någon annan spelare den prestigefyllda utmärkelsen.