Raheem Sterling gjorde ett hattrick när Manchester City avslutade den första sopningen av engelska herrfotbolls troféer genom att dirigera Watford 6-0 i FA Cup-finalen. City var något på baksidan, tills David Silva, som slog hem sin tionde säsong med en fin första gången förbi Heurelho Gomes, gav City ledningen efter 26 minuter.

 

City berömda firat i stil som tusentals fans lined på gatorna för att heja på spelarna och personalen som sjöng och dansade på en öppen toppbuss. Fläktar viftade blå och vita flaggor och kastade jätte uppblåsbara bananer i luften. David Silva öppnade poängen med vänsterfotad halvvolley innan Raheem Sterling ser ut att ha nickat ett mål från Gabriel Jesus på linjen. City befann sig i en ledande ledning på halva tiden, innan introduktionen av Kevin De Bruyne orsakade flodgrindarna att öppna.

 

Pep Guardiolas sida hade redan packat Carabao Cup tillbaka i februari efter att ha slagit Chelsea i finalen och följde upp den här helgen genom att walloping Watford 6-0 för att motsvara den största vinnningsmarginalen i en FA Cup-final. Watford lämnades ilska på lördag som en handbollskrig för att straffa mot Vincent Kompany inte betraktades positivt av domaren Kevin Friend.