Lionel Messi och Barcelona-sidan sprang Manchester United utanför fältet i det andra laget i Champions League-kvartfinalen, och vann 3-0. Barcelonas Lionel Messi i hans besatthet med att erövra Champions League ger inte tillträde till Manchester United, från och med början från början. Messi öppnade poängen med en strålande solansträngning i den 16: e minuten efter att han vunnit bollen, sprang över en försvarare och kröp ett skott in i det bortre hörnet.

 

De Gea förnekade ett visst Sergi Roberto mål efter att Messi lämnade Phil Jones efter att ha skuggat, men han var igen hjälplös när Barca slog en tredjedel på timmärket. Lionel Messi uppvisade alla aspekter av sitt spel på en natt där han förvandlade Nou Camp till sin egen lekplats och lekte med Manchester United under 90 minuter.

 

Argentinern pounced sedan på ett annat förfall från Uniteds försvar fyra minuter senare för att vinna tillbaka innehav högt upp på banan och skjuta ett skott från utsidan av lådan, som ryckte under besökare David de Gea. United såg mycket farligare framåt i början. Men efter att Marcus Rashford slog i korsstången tog Messi över med sin turneringsledande nionde och 10: e mål för säsongen.